SV | EN
1

Varukorg

*Epostadress (beställare)
*Förnamn
*Efternamn
Sturebadets åldersgräns är 18år
*Födelsedatum (ÅÅÅÅMMDD)
Företag
*Adress
*Postnr
*Ort
*Land
*Telefon/Mobil

Betalsätt

Totalt:
0 SEK
Läs mer
Betala
NYHET PÅ STUREBADET
För många medlemmar och gäster är Sturebadet en självklar del av vardagen. Hit kommer man regelbundet för att få fysisk aktivitet, mental avslappning, välgörande behandlingar och god hälsosam mat. Även om många ser oss som en undangömd oas mitt i storstadspulsen, blir besöket på Sturebadet ofta en del av en dag som även består av jobb, socialt umgänge, affärskritiska beslut och helt normala vardagsbestyr.


Tillsammans med Björnbacka Retreat Center erbjuder vi därför ett antal olika retreats i en miljö långt ifrån vardagen, men bara 40 minuter söder om StockholmHär hittar du några av de mest erkända internationella och svenska ledarna som tar med dig på en resa i ditt inre liv. Allt från miljö och kursledare, till atmosfär och mat är noga utformat för att ge dig den bästa förutsättningen att utforska och utveckla din existentiella hälsa.

Vad är existentiell hälsa?


Vad är existentiell hälsa?Världen befinner sig i ett paradigmskifte – i allt från hur vi använder jordens resurser till hur vi driver företag och beter oss mot varandra som medmänniskor. Nya krav ställs på företagsledare och ”revolutioner” som till exempel ”Me Too” och den rörelse Greta Thunberg har startat, visar tydligt att det finns en längtan efter det genuina, äkta och hållbara. Inte minst högpresterande individer som utåt skapar stora framgångar, söker en djupare mening för att även kunna tillfredsställa sina inre framgångar.

För att komma dit behöver vi ta hand om oss själva och ansvara för vad vi gör och hur vi beter oss i den värld vi lever i. Genuint välbefinnande uppstår när vi tar hand om vår fysiska och mentala hälsa, likväl som den emotionella och existentiella.

Existentiell hälsa öppnar vägen till höjd medvetenhet, lust, kreativitet, välmående och mening i livet. När man på djupet känner sitt syfte är det betydligt lättare att uppleva välbefinnande och framgång.

Tillsammans med Björnbacka Retreat Center erbjuder vi ett antal retreats som hjälper dig hitta det emotionella och meningsfulla i ditt liv, med samma höga kvalitet som du kan förvänta dig av Sturebadet.


Läs mer om björnbacka


Björnbacka Retreat Center
Björnbacka Retreat Center är en oas 40 minuter söder om Stockholm med fokus på det inre välbefinnandet och det egna självledarskapet. Kurserna leds av handplockade svenska och internationellt erkända ledare på sina respektive kompetensområden inom existentiell hälsa.

Att det nu finns ett retreatcenter som erbjuder kurser i världsklass precis utanför Stockholm är viktigt – både för att det blir tillgängligt för fler människor och att resandet till liknande center i andra länder och världsdelar kan minska, vilket är mer hållbart för världens miljö.Gården
Gården består av ett huvudhus med stor matplats, ett rymligt vardagsrum, ett lyxigt romantiskt sovrum samt en hel ovanvåning full av sköna sängar och rum. I ett av husen finns en studio för konferens, bio, yoga och dans. I ett parhus ligger två gårdsliknande lyxiga lägenheter, en skrivarstuga med två dubbelsängar samt flera härliga terasser med fin utsikt.
Björnbackas nya center

Björnbackas nybyggda center smälter in i den omgivande naturen och agerar bro till den äldre delen av gården ovanför. Här finns stora ytor för gemensamma aktiviteter och umgänge i en harmonisk miljö och färgskala. På en stor utomhusterrass (90 kvm) kan man njuta av den magiska solnedgångarna över fälten.


Matfilosofi

Allt på Björnbacka är en del av det nya paradigmskiftet där miljöhänsyn står i fokus. All mat som serveras är därför i största möjliga mån vegetariskt/veganskt, närproducerad, ekologisk och vansinnigt god.


Sovplatser

Det finns totalt ca 20 sovplatser utspridda i gårdens olika huskroppar. Oavsett rum och sängtyp har stor möda lagts på att allt från ljus och färger, till madrasser och tygmaterial skapar förutsättningar för att sömnen ska vara av bästa möjliga kvalitet.


BJÖRNBACKAS HEMSIDA

Retreat

Vipassana – Möt din inre tystnad

Att göra en tyst retreat, en Vipassana-retreat, i den buddistiska traditionen, är att för en stund stanna världen, så att det som är verkligt viktigt kan framträda och förankras. Det välbeprövade, systematiska och intensiva utövandet av förkroppsligad meditativ närvaro i sittande, stående och gående form – öppnar möjligheten att förstå och transformera otillfredställelse, rastlöshet och distraktion, alla sätt vi söker mening i det yttre, till sinnesfrid och själsro. En retreat är som att bestiga ett inre bergsmassiv, och det kommer att kräva allt av dig. Samtidigt öppnar den 2500-åriga visdomstraditionen möjligheten att finna djup vila, stillpunkten och samklang med ett naturligt välmående; att leva från en djupare öppenhet, medkänsla och livsnerv. I alla tider har ett fåtal valt denna enkla men utmanande väg; att stabilisera sig i naturlig och ansträngningslös närvaro, och stanna där, även när man inte har lust eller möter inre motstånd. Tar du dig an den utmaningen, med erfaren vägledning, kommer du vinna den ovärderliga känslan av att verkligen leva till fullo och att ha kraft och energi att göra det som behöver göras.

Öppettider
Måndag - Fredag kl 06.30 - 22.00
Lördag - Söndag kl 08.30 - 20.30
Åldersgräns 18 år
Öppettider
Hitta hit
Sturegallerian 36
114 46 Stockholm
Sweden
Kontakt
Telefon 08-545 015 00