1

Varukorg

*Epostadress (beställare)
*Förnamn
*Efternamn
Företag
*Födelsedatum
*Adress
*Postnr
*Ort
*Land
*Telefon/Mobil

Betalsätt

Totalt:
0 SEK
Läs mer
Betala
Hamam använder ångande värme för att värma upp musklerna, mjuka upp huden och släppa loss endorfinerna i kroppen. Ursprunget till ordet hamam är “att värma”. Hamam-upplevelsen inleds med avslappning på en len marmorbänk i ett värmerum.Historik

Hamam blev vanliga under det Ottomanska riket (Turkiet, 1400-talet) och byggdes upp i praktiskt taget alla Ottomanska städer. Hamam traditionen föddes ur turkiska badtraditioner och en djup respekt för vatten och renlighet. Det var monumentala byggnader med stora bassänger och svettningsrum som värmdes upp med hett tegel. Varma och kalla bad följdes upp med massage och djupskrubbning. Ottomanerna förfinade den romerska ritualen och skapade vackra rum för samhällets ledare, soldater, kvinnor och för bröllopsförberedelser. På 1700-talet byggde européerna utsmyckade turkiska rum och byggnader. Ryska ångbad och finska saunas är alla ättlingar till den klassiska hamam-upplevelsen och dess rika historia.

Sturebadet Marina Tower Hamam

Sturebadet Marina Towers Hamam är en skapelse med noggrant utvalda material. Huvudrummet domineras av den vackra navelstenen och de lysande, varma marmor-sittbänkarna. Kupolen och fondväggarna är gjorda i mosaik med inslag av vitt guld. I kupolen lyser “fönster” i färgat glas i former inspirerade av Tengriism, den forna religionen hos turkarna.

I vårt Hamam har vi svalrum, “Iliklik”, med privata tvagningsrum. Huvudrummet med navelstenen och kupolen är ett varmrum, “Sicaklik”, med uppvärmda väggar och bänkar. Innerst ligger ångbastun, “Halvet”. Successivt rör man sig från rum till rum för att sedan avsluta ritualen med att vila en stund på den varma navelstenen eller ute vid poolen.

På Sturebadet Marina Tower erbjuder vi Hamam-behandlingar med terapeut i ett separat rum med en egen varm häll eller en Hamam-ritual som man utför själv i varmrummet eller i våra privata tvagningsrum.

Boka här 
Öppettider
Måndag – fredag: 06:30 – 22:00
Lördag: 07:00 – 22:00
Söndag: 07:00 – 20:00
Barntider: Vardagar 08:00–09:00. Helger 08:00–10:00
Avvikande öppettider
Hitta hit
Saltsjöqvarns kaj 25
131 71 Nacka
Sweden
Hitta hit
Kontakt
Telefon 08-555 70 300